Printvriendelijke versie

Nadat vorig jaar op een epische manier de promotie naar de hoogste afdeling van de nationale Interclubs werd afgedwongen, stond onze Dames II ploeg dit jaar voor de, zo mogelijk, nog moeilijkere opdracht om het behoud op het hoogste niveau te verzekeren. Met dit doel voor ogen en met een ‘ over mijn lijk ’ ingesteldheid trokken de 8 speelsters, hun caddies en hun spotters de voorbije weekends richting Royal Latem Golf Club.
Latem ( 22&23 april; 29&30 april )
De eerste wedstrijd was meteen al een confrontatie met de regerende landskampioen Royal Waterloo GC. En wat bleek, de gevreesde afstraffing bleef uit. Wel integendeel, Koksijde verloor nipt 3-2 nadat Laurence/Sophie pas op play-off hole 19 de duimen moesten leggen in hun foursome wedstrijd.
Het geloof in eigen kunnen kreeg een boost en de volgende twee wedstrijden, respectievelijk tegen Keerbergen en Sept Fontaines, beide ook vaste waarden in eerste divisie, werden met vertrouwen tegemoet gegaan.
Beide wedstrijden werden thrillers van formaat. Met telkens dezelfde uitkomst: een nipte, hard bevochten 3-2 overwinning! Verschillende wedstrijden werden pas na hole 19 of zelfs hole 20 beslecht . Onze meisjes toonden stalen zenuwen op de cruciale momenten…
Ter Hille eindigde hiermee op de tweede plaats in haar poule, na Waterloo, en bereikte haar grote doel, nl het behoud in eerste Divisie ! Die tweede plaats leverde bovendien ook het recht op om een kruiselingse halve finale te spelen tegen de winnaar van de andere poule, Louvain-La-Neuve. Met als beloning, bij een overwinning, een deelname aan de grote nationale finale op 1 mei in het Zoute, tegen Waterloo.
Vol vertrouwen bonden onze meisjes dus de strijd aan met LLN. ‘We hebben niets te verliezen ! ’ klonk het. Bieke en Sophie botsten op ongenaakbare tegenstrevers, en dus lag het lot van Ter Hille in de handen van Martine , Ineke en het nieuwe foursome duo Laurence/Anne. Onze Captain Martine bleek opnieuw een rots in de branding en won 3&1. Laurence/Anne stonden de hele wedstrijd voor, maar werden op hole 18 nog bijgebeend door het zeer ervaren LLN 4-some team. Op naar play-off hole 19 dus, alweer…
Hierin demonstreerden onze meisjes ‘ de rustige vastheid ‘ die hun eigen is. Mooie drive Laurence. Mooie lay-up Anne. LLN in de bunker. LLN geraakt niet uit de bunker. Laurence op de green. Hole gewonnen door Koksijde ! Algemene stand na 4 wedstrijden 2-2.
Allen snel naar Ineke gaan kijken want zij staat 1 up na hole 17. Veel volk op de green van hole 18 om de ontknoping te volgen. Ineke even in de problemen en haar tegenstrever wint de hole…
Ook hier dus, op naar play-off op hole 19.
Ineke mooie drive. LLN mooie drive. Zenuwen bij speelsters en bij meelopende ploeggenoten en supporters.
Lay-up van Ineke net vóór de bunker. Speelster LLN bezwijkt onder de druk en slaat bal nipt OOB. Nieuwe bal dus. Deze in bunker en van hieruit nog eens OOB…
Ineke krijgt de hole en het onmogelijke is gebeurd, Koksijde wint 3-2 en plaatst zich voor de finale in het Zoute op 1 mei !! Ongeloof en hysterie bij alles wat blauw kleurt ! Felicitaties van de sportieve verliezer LLN. Vroeg in bed, want morgen…

Knokke 1 Mei
De finales van alle 1ste Divisies worden traditioneel op 1 mei in Knokke afgewerkt op de baan van Royal Zoute Golf Club. Het kruim van golfland België strijdt er om de diverse Nationale titels. Royal Waterloo GC is aanwezig met niet minder dan 5 ploegen. Waaronder hun Dames II ploeg, onze tegenstrever van de dag.
Na de officiële ploegfoto van de federatie slaat Laurence het 4some team op gang. Gevolgd door Martine, Bieke, Loes en Ineke.
Coach Philippe heeft een lijst met tips aan de speelsters uitgedeeld.
Onze Pro Graham verrast ons met zijn aanwezigheid en steun. !
Ook onze Captain Steven wou deze unieke gelegenheid niet missen en ondersteunt zijn troepen !
Net zoals tijdens de eerste ontmoeting tegen Waterloo in Latem, blijken beide ploegen aan elkaar gewaagd. De scores gaan op en af. Na 9 holes is de stand volkomen gelijk. 2 up , 2 down en 1 A/S.
Laurence/Anne trekken de kar. Heel secuur wordt het team van Waterloo uit verband gespeeld. Ter Hille wint de 4some met 2&1.
Martine geraakt niet in haar ritme, maar klampt aan. Het wil niet lukken. Ze moet uiteindelijk de duimen leggen. Ook Bieke vecht voor wat ze waard is ( heel veel  ), maar haar jonge tegenspeelster ( 15j ) is niet te stuiten.
Dus zijn alle ogen gericht op Loes en Ineke die allebei bij het ingaan van Hole 17 all square staan met hun tegenspeelster. In een ongemeen spannend slot maken Loes en Ineke een foutje op Hole 18 en haalt Waterloo alsnog de overwinning binnen, tot hun grote opluchting. Immers , het kleine Koksijde had hen het vuur aan de schenen gelegd en het scheelde echt niks of wij konden pronken met de titel van Belgisch Kampioen ! ’t Zal voor volgend jaar zijn.
Felicitaties aan het super sympathieke team van Waterloo. De spannende finale werd gespeeld in een sfeer van sports(wo)manship en fairplay. En de beste heeft gewonnen.
Dank aan alle speelsters, caddies , spotters, supporters voor deze prachtige campagne. De verwachtingen werden ver overtroffen. Dank zij een goede voorbereiding en een uitstekende teamspirit !

Share
/

  Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1120 of /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (line 1120 of /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).