Printvriendelijke versie

Het was alsof de weergoden iets recht te zetten hadden… Immers het clubkampioenschap van vorig jaar werd in barslechte weersomstandigheden gespeeld ( stortregen en forse wind ). Heel vriendelijk van hen, maar dit keer was het er echt ‘over’ aan de goede kant…’s Morgens absolute windstilte. ’s Namiddags 1 à 2 Bft.  De vroege starters keken wat onwennig naar de skyline en konden het moeilijk geloven. ‘ Hoe ging dat nu weer, spelen zonder wind?...’ Hoe dan ook, niemand klaagde echt en het duurde niet lang of de windbrekers en pullemutsen ruimden plaats voor polo’s met korte mouwen, petten en zonnebrillen. De wedstrijdleiding was in handen van Michel Clavareau, die geassisteerd werd door Ivan  Heughebaert en Catherine Isebaert. Marshall Jean-Pierre reed rond om de scoring te updaten en te communiceren aan de deelnemers.


Ronde 1

Om 8 uur sloegen de ‘topflights’ af en de strijd naar de hoofdvogel van het jaar kon beginnen. De Langeleed was, binnen de gekende omstandigheden, zo optimaal mogelijk geprepareerd door het greenkeeping team van Michel en de pinposities waren uitgekiemd geplaatst door Patrick Van Oye, uitdagend maar fair. Waarvoor dank aan Patrick.

Zowel bij de dames als bij de mannen kondigde de strijd zich zeer open aan, met verschillende kanshebbers. Immers, bij de Heren hadden we voor het eerst een kampioenschap zonder Greg Damitio… Bij de Dames was het voltallige, in vorm verkerende, Dames II ploeg ingeschreven. Het was koffiedik kijken wie uit het lot zou springen.

Bij de score registratie na 9 holes tekende zich de eerste tendensen af. Luc Rossey zette een mooie heenronde van 39 ( +3 ) neer. Antoine (41), Bruno (43), Olivier (44), Guido (43), Tom (43) , waren op achtervolgen aangewezen. Maar de weg was nog lang en er kon nog van alles gebeuren. Onder de ‘ mindere goden’ liet vooral Mark Timmermans zich opmerken met een mooie heenronde van 42.  Zou hier een verrassing uit de bus komen?

Het best uit de startblokken bij de Dames was Martine met een score van 42, gevolgd door Sophie (44) en Ineke (45).  Bieke (48) en Clémentine (49) volgden op ruime afstand. Loes kende een slechte start, en zou ondanks een betere back nine niet meer in het stuk voorkomen.

De cut halen was voor vele anderen dan weer het doel van de dag. ( top 18 bij de heren en top 6 bij de dames ).


Vanaf 12u30 kwamen de eerste flights binnen en kreeg het scorebord stilaan vorm. Leader in het clubhuis bij de mannen, na afloop van ronde 1, was nog steeds Luc (82). Hij had een klein kloofje uitgebouwd tegenover de super gemotiveerde Antoine (85) en een aanklampend trio Bruno, Guido en Olivier (allen 86). De namiddagstrijd kondigde zich uiterst spannend aan , temeer daar ook Laurent en Tom (beiden 87 en Mathieu (88) niet zo ver achter lagen…

Mark en Captain Philippe speelden naar eigen vermogen uitstekend en zetten een score van 91 neer.  De cut binnen de mannen lag uiteindelijk op 101.

Bij de dames had Martine (94) het in de back nine iets moeilijker en zag zich bijgebeend en voorbijgestoken door Sophie die leader in het club house was met een score van 92. Op ruime afstand gevolgd door Bieke (96) en Ineke (97).
Mooie prestatie ook van de underdogs Siska (99) en Sigrid (100) die de cut haalden.

Middagpauze.

Kathy en Jeroen hadden voor de deelnemers een lekker buffetje klaar gemaakt, en de deelnemers bliezen uit op het zonnig terras, in afwachting van de start van de tweede speelronde.
 

Ronde 2

De topflight bij de heren ( Luc, Antoine, Bruno ) zorgde meteen al voor vuurwerk. Er werd op hoog niveau gespeeld. Luc  speelde opnieuw zeer steady en maakte weinig fouten. Antoine zette een spectaculaire remonte in en noteerde een sterke 37 op de front nine. (2 birdies en een bogey). Hiermee nam hij de leiding over van Luc die de front nine afsloot met 41.  Met één slag voorsprong ging Antoine de back nine als leider in. Bruno (41) en Mathieu (40) bleven op vinkeslag, maar er restten nog maar 9 holes om het tij te keren. In die back nine gaf Luc geen krimp onder de ( voor hem ongekende ) zware druk. Antoine kende een appelflauwte op 12 en 13, en de Rossey vogel was gaan vliegen. Luc rondde af met een tweede ronde van 40, om uiteindelijk een totaal score van 81 te spelen. De beste ronde van de dag , samen met Bruno die ook 81 neerzette. Hiermee stak Bruno nog in extremis Antoine voorbij en werd alsnog runner-up van de nieuwe clubkampioen Luc Rossey.
Totaalscores: Luc (163), Bruno (167), Antoine (168).

Opvallend was ook de score van Mathieu die de namiddag ronde afsloot met een mooie score van 82, en een totaalscore van 170. Hiermee werd hij 4de in het eindklassement. Ach, wat zal hole 1 blijven nazinderen bij Mathieu. Hij opende er de ochtendronde met een 9 en de namiddagronde met een 7… Wat als?

Tot slot toch nog dit. De 2de beste front nine score was voor Hendrik Pyfferoen (38), die hiermee aantoonde dat oefening kunst baart en dat met hem in de toekomst zal moeten rekening gehouden worden.

Finaal klassement Heren: zie pdf hieronder.

 

Bij de Dames werd het zowaar nog spannender. Dichtste belager Martine speelde ‘perte totale’ op hole 5 (een 12) en dus was het kijken wie Sophie nog kon bedreigen. Uit de achtergrond kwamen twee speelsters opdagen. Bieke zette een sterke front nine neer (41) waarmee ze kordaat de leiding overnam van Sophie. Bieke ging de back nine in met een voorsprong van 3 slagen op Sophie. Ook Ineke was in aantocht…
De spanning in de topflight was te snijden. Na hole 12 kwam Sophie opnieuw level met Bieke die een triple bogey optekende op hole 12. Na hole 14 stond Sophie dan plots opnieuw 1 slag voor die zij uiteindelijk afgaf op hole 16. In de achtergrond was Ineke een stevige back nine aan het neerzetten maar was het ‘too little too late’?...
Het verdict bij de Dames viel in de laatste 2 holes van de dag.
Het begon bij Sophie. Na een goeie afslag op hole 17 belandt haar bal links voor de green, naast het water. Vanuit die positie speelt Sophie 3 keer in het water en zet ze een score van 9 neer! Bieke speelt er een 5 en neemt dus meteen 4 punten voorsprong. ‘Afgelopen “ zou je zeggen.. Welnee. Want op hole 18 kent ook Bieke een passage à vide en wordt het nog spannend tot op de laatste putt. Uiteindelijk strandt Sophie op 1 luttele slag van de overwinning en kan Bieke , na veel tellen, hertellen en dubbelchecken van de score, breeduit lachend haar tweede kampioenstitel op rij op haar naam schrijven. Ei zo na, werd het nog een play-off met de figuurlijke ‘derde hond’ want ook Ineke strandde uiteindelijk op slechts 1 punt van Bieke.

Finaal klassement Dames: zie bijlage in pdf.

Prijsuitreiking

Na een dankwoord aan alle helpers van de dag reikt Captain Philippe de Trofee’s uit aan de Clubkampioenen van 2016,  Luc Rossey en Bieke Dalle.
Obligate foto’s en gevleugelde speech van de kampioenen. Gevolgd door een lekkere en fijne receptie. Met veel vragen van “Wat als…”.

Het is mooie dag geweest.

Foto's kan u teruvinden in de fotobibliotheek
 

Share
/

  Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3161 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).