Printvriendelijke versie

Beste Birdielovers,

Kort verslag:

Donderdag 19 mei hadden we voor onze eerste birdwatchingday een  onverwachte hoge opkomst. Een groep van 54 mensen leiden is niet gemakkelijk, maar dankzij de 3 assistent-gidsen Chantal, Jacqueline en Jan ondersteund door Diederik D’Hert van Natuurpunt Westkust verliep alles toch voldoende kwalitatief, leergierig en enthousiast. Het was ook tof om te zien hoe iedereen elkaar hielp om te leren kijken door de telescopen en verrekijkers en de vogels aan te wijzen.

Voor veel golfers ging een wereld van verwondering open. De scholekster, de regenwulp , de oeverloper, de dodaars, de kuifeend, de bergeend, de fuut, de meerkoet, een haas, 2 patrijzen, de huiszwaluwenkolonie in Wulpen,… zorgden voor heel wat verbazing.

Kers op de taart was de knobbelzwaan die niet wist wat er gebeurde toen hij “gehypnotiseerd” werd.

Ook de mama fuut met kersverse jongen op de rug was voor velen een nooit gezien tafereel. De foto’s van deze fuut maakte ik enkele uren voor de uitstap met de sterke telelens van mijn NIKON coolpix P900.

De vogelkwis was ook een succes en 10 deelnemers konden met een prijs naar huis. Sommigen hadden heel wat tijd geïnvesteerd om met behulp van google afbeeldingen de kwis te kunnen oplossen. Ook de foto van Chantal met “stoute “KOEREIGER werd door de meesten correct herkend. Op golf ter Hille zien we zeer regelmatig de kleine zilverreiger !

In bijlage vinden jullie de oplossing van de vogelkwis. Op die manier leer je al kijken naar de manier van vliegen. Ooievaars en lepelaars hebben bijvoorbeeld een gestrekte nek, reigers een Z in de nek. Enz…

Vervolg:

Zoals beloofd komt er een vervolg met 2 avondwandelingen aan de rand van de ijzermonding (zie kaart in bijlage).

Op donderdag 7 juli verzamelen we om 18.30 uur aan de uitkijktoren ter hoogte van de parking Jan Turpin.

Op donderdag 25 augustus verzamelen we om 18.30 uur aan de Parking Vierboete.

De kennis die we daar opdoen kunnen we gebruiken om de vogels op Golf ter Hille beter te herkennen.

Noteer deze data nu al in je agenda.

Nog even vermelden dat het management van Koksijde Golf Ter Hille vertegenwoordigd was door onze vice-voorzitter Philip Cammaert. Een sterke troef om al onze tips voor een versterking van de natuurwaarden op Golf ter Hille tijdens de specifieke vergaderingen toe te lichten.

 

Meer foto's kan je terugvinden via abonnees > clubnieuws > foto's

Vriendelijke groeten,

Pierre Tavernier, golfer, natuurgids, natuurpunter

Share
/

  Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3161 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).