Printvriendelijke versie

Federatiebijdrage

De federatiebijdrage is verplicht

Het bezit van een geldige federatiekaart dekt de burgerlijke aansprakelijkheid in geval van ongevallen die veroorzaakt worden bij het beoefenen van de golfsport. Deze verzekering geldt uiteraard slechts voor zover de elementaire regels van voorzichtigheid worden nageleefd.

Iedereen die golft en bij een club is aangesloten betaalt jaarlijks zijn bijdrage voor een federatiekaart. Deze kaart is vooreerst uw wereldwijde golfpaspoort (en geeft het recht op een Golfvaardigheidsbewijs en/of een handicapregistratie) met daaraan gekoppeld een golfverzekering. Dus om een federatiekaart te verkrijgen dient u aangesloten te zijn in één van de golfclubs, maar dat kan zowel een golfschool zijn als een 9- of 18-holes baan.

Ook als beginner dient u zich te registreren door de aankoop van een stagiairekaart.

Wanneer u start op een club en u bent langer actief dan 1 maand dient uw club minstens een stagiaire-kaart aan te vragen. Onder “stagiaire” verstaan wij elke persoon ingeschreven in één van de stageprogramma’s voor een tijdsduur van langer dan 1 maand. Deze kaart is geldig gedurende 1 jaar en geeft u alle voordelen van een gewone federale kaart behalve dat ze enkel geldig is in uw homeclub.

Uw jaarlijkse bijdrage omvat 2 bedragen waarvan één bestemd voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en het tweede bestemd is voor de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG).

Deze vormen de werkingsbudgetten van de 2 Verenigingen.

CONCLUSIE:

 • De federatiekaart = GVB en/of handicapkaartje met een wereldwijde verzekering.
 • De federatiekaart is verplicht en moet besteld worden door de homeclub voor alle spelers die abonnee zijn (d.w.z. alle spelers die aangesloten zijn bij een VVG club dienen een federatiekaart VVG aan te vragen ook al hebben ze een registratie in een ander land).
 • De stagiaire-kaarten dienen voor alle stagiaires te worden aangevraagd. Onder stagiaire verstaan wij elke persoon ingeschreven in een stageprogramma voor een tijdsduur van 1 maand tot 1 jaar (junior = speler tot 21 jaar).

Bent u uw federatiekaart verloren? 

Via uw homeclub kan u een duplicaat aanvragen. De administratieve kost voor een duplicaat wordt vastgesteld door de federatie en via uw homeclub aangerekend.

Vanaf 1 oktober van elk jaar geldt een korting van 50% op de federale bijdrage voor “nieuw aangesloten volwassenen”. De andere bijdragen blijven ongewijzigd in de loop van het jaar.

 

Share
/

  Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3161 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).