Het is bekend dat de bestaande parking niet meer voldoende is om onze enthousiaste abonnees te kunnen ontvangen. Op drukke dagen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de grasparking. Deze is echter op zijn zachtst gezegd niet weersbestendig.

De bestaande parking heeft momenteel een capaciteit voor 136 voertuigen ( 3 plaatsen vzt-ovzt-captain, 6 plaatsen voor mindervaliden, 1 dagcaptain, 2 horeca en 113 reguliere plaatsen).

In een eerste fase zal de parking worden uitgebreid met 22 extra plaatsen op de bestaande parking en nog eens 63 plaatsen op een nog aan te leggen gedeelte. Er worden bijkomend nog 5 personeelsplaatsen voorzien. We gaan dus beschikken over 226 parkingplaatsen.

De werken zijn nu vergund en worden geraamd te kunnen uitvoeren in april-mei-juni 2023. In deze periode zullen deze werken wel enig hinder veroorzaken.
Deze werken worden uitgevoerd door de firma Seru D. en Zoon bvba uit Veurne, ontwerp Studiebureau Haeghebaert in samenwerking met de technische dienst van de gemeente Koksijde. De raming van deze investering bedraagt 262.513,23 EUR ( excl. BTW).

platgrond parking