Printvriendelijke versie

Nadat vorig jaar op mooie wijze de promotie afgedwongen werd van 3de naar 2de divisie, werd dit jaar zo mogelijk een nog straffere prestatie geleverd door het Dames II team onder leiding van Captain Martine.

Zondag 24 april, op de onherbergzame hoogtes van Golf Mergelhof, werd tijdens een bloedstollende play-off finale gewonnen van de torenhoge favoriet Sart Tilman uit Luik ! Ongelooflijk maar waar, Koksijde Golf Ter Hille heeft na 4 jaar al een ploeg in de hoogste Nationale Divisie ! Een fantastische prestatie van onze Dames II ploeg ! Proficiat !

Het was net alsof het nog winter was. Sneeuw, hagel, regen zorgden voor adembenemende taferelen in de Ardense hoogtes. Onze Dames hadden weinig tijd om ervan te  genieten. Het was letterlijk en figuurlijk bibberen want iedereen was zich bewust van de historische gelegenheid die zich aandiende.

Een zelfverzekerd Sart Tilman begon als onbetwiste favoriet aan de play-off want het had een sterk team dat bestond uit talentvolle jeugdspelers en ervaren rotten. De opening tee shots van Sart Tilman op Hole 1 waren stuk voor stuk indrukwekkend lang en precies. Onze Dames stonden voor een onmogelijke opdracht, zou je zeggen…

Maar ook wij hebben straffe madammen, die zich niet rap laten intimideren. Na een aarzelende start herstelde Ter Hille het evenwicht en begon een lichte twijfel in de rangen van Sart Tilman te dringen. Na 9 holes stonden we up in 2 , down in 2 en square in één.

Iedere speelster van ter Hille vocht haar ziel uit haar lijf! Maar hadden onze Dames wel een ziel? Want zonder blikken of blozen, namen onze meisjes geleidelijk aan de bovenhand, terwijl de apocalyps zich aan de Ardens horizonten voltrok, en de dames van Sart Tilman er aan ten onder gingen.

Na vier van de vijf wedstrijden stond het 2-2, met overwinningen van Loes en Clémentine. Op de schouders van Ineke rustte de last om het beslissende vijfde punt binnen te halen. Haar tegenstreefster was een taaie Luikse wafel, die van geen wijken wou weten. Tot Ineke op Hole 17 de beslissende (figuurlijke ) klap uitdeelde. Ze kwam 3 up met nog één hole te spelen, en de buit was binnen.

Wat daarna volgde, kan een mens moeilijk omschrijven. De emoties van verwondering en ongeloof sloegen snel om emoties van  vreugde en euforie. We gaan naar 1ste klas !!!

Speelsters en caddies vielen elkaar in de armen en knepen mekaar eens goed in de armen alsof ze het nog konden geloven wat ze juist gepresteerd hadden. De eerste ‘bubbles’ brachten algauw soelaas en de heldinnenverhalen waren niet te tellen.

Het thuisfront werd uiteraard snel op de hoogte van het exploot gebracht, en in allerijl werd daar een ontvangst receptietje georganiseerd voor het Ladies Dream Team dat wel nog 3 uur auto rijden voor de boeg had. De ontvangst in ons clubhuis was ongelooflijk hartelijk en warm. De speelsters traden omstreeks 19u het clubhuis binnen en kregen een minutenlange staande ovatie van de nog vele aanwezigen! Om er ‘kippevel’ van te krijgen. Langzaam drong de realiteit door en werden al plannen gesmeed om het volgend jaar nog beter te doen !

Eerst genieten dames. Koksijde  Golf Ter Hille is fier op jullie.

Namens de Sportieve Commissie

Captain Philippe
 

Speelsters: Bieke Dalle, Ineke Delcour, Clémentine Massicot, Loes Roosendaal, Sophie Tassenoy, Martine Vermeersch
Caddies: Kris Boutens, Chris Masset, Luc Lagrou, Eric Rossey, Rein Wouters, Philippe Beauduin
Fore Caddies: Chantal Dewinter en Pierre Tavernier.
 

Zie ook hieronder het verslag van ploegcaptain Martine !
Foto's kan je terugvinden in het album van de Ladies

 

Downloads: 
Share
/

  Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in include_once() (regel 1120 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2396 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3161 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /data/sites/web/benoitwolputbe/subsites/koksijdegolfterhille.be/sites/all/modules/ctools/ctools.module).